CATTERY  BETTYAKUMAY 
 Een plekje op het internet van en voor onze 6 Brits Korthaar poezen 

Gigi is voor de eerste keer mama geworden op 9 januari 2022

Gigi heeft tijdens een zware bevalling 4 kittens op de wereld gezet, waarvan 3 kittens de geboorte niet mochten overleven.

 Vader is Prince Charming deLyn

   naam                                                                Geslacht                                                    Status

Joep van Bettyakumay

katertje blauw/wit

  besproken

Voor meer foto's, zie foto's J-nestje


16 januari, Hallo, ik ben het eerste kitten van mijn lieve mama Gigi. Ik ben op 9 januari  's-ochtends geboren en ik woog toen 118 gram, ik woog gisteravond bij de dagelijkse weegbeurt al 236 gram, ik groei dus goed. Ik ben blauw(grijs) van kleur en ik heb witte sokjes en een wit snuitje. Volgens het personeel ben ik een katertje......(denken ze)

18 januari, zo, twee dagen verder en er is heel wat gebeurd.....ik ben verhuisd! Ik woonde tot vanmiddag op zolder(op de kraamkamer) en ben nu door het personeel in de woonkamer neergezet. Daar hebben ze een speciaal hoekje voor mama en mij gemaakt. Mama is het er niet mee eens, die loopt nu steeds met mij te slepen. Ach, mama genoot denk ik van de rust......komt wel goed mama! Ik weeg inmiddels al 270 gram, en m'n oogjes zijn helemaal open!

20 januari, na twee dagen in de krabton gewoond te hebben, heeft het personeel me net weer in de kraamkist gelegd, mama is lekker bij me komen liggen. Ik hoop dat mama nu niet meer met me gaat slepen, want hier heb ik wat meer ruimte en kan ik  lekker kruipen....... Ik weeg nu al 300 gram.

22 januari, goed nieuws, mama heeft me lekker in de kist laten liggen, ze heeft er eindelijk vrede mee. Goed voor mij, heb ik wat meer ruimte als ik straks echt ga kruipen! Ik ben vanavond weer gewogen, ik weeg nu 326 gram. Het personeel zegt dat ik een dikkertje ben. :-)

24 januari, personeel heeft vanavond de werpkist  verschoond, en daarna mij lekker ge-aaid. Ik heb nu mooie blauwe oogjes, zeggen ze. Over een poosje worden ze bruin en daaarna gaan ze richting oranje kleuren. Ik ben weer op de weegschaal geweest en ik weeg nu al 356 gram!

26 januari,  ik begin nu een klein beetje meer te kruipen, ik ben vandaag voor het eerst uit de werpkist gekropen. Mama vind het maar niets, die wil me klein houden, maar dat blijft niet zo, moet ze me maar niet zoveel melk geven. Ik weeg nu 396 gram.

28 januari, ik begin steeds meer te kruipen, probeer m'n pootjes te gebruiken, maar dat valt niet mee, m'n pootjes moeten nog sterker worden. Mama vind het nog steeds niks, maar ik vind 't steeds leuker. Oh ja, mama is een beetje krols geworden :-(.......... Ik ben weer gewogen en ik weeg nu 422 gram.

30 januari, hiep hiep hoera, ik ben vandaag drie weken oud, het personeel heeft daarom mijn eerste filmpje gemaakt. Kunnen jullie mij eindelijk eens in "levende lijve" zien. Ik oefen elke dag wat meer om te lopen, mama houd me nog best vaak tegen...... Nog even, kan ze me niet meer bijhouden, hahaha. Ik weeg nu al 454 gram!

30 januari, mijn 1ste filmpje:

01 februari, als ik wakker word na m'n groeislaapje ga ik elke keer de kist uit, heel voorzichtig stapje voor stapje.....en ik val steeds minder om, totdat mama me zonodig weer moet wassen. Ik kan ook al zitten, net zoals mama. Het personeel wil ook met me spelen, vind ik wel leuk maar ook nog een beetje eng. Ik ben weer gewogen, ik weeg nu 486 gram

03 februari, 't gaat goed,af en toe loop ik per ongeluk hard maar dan val ik weer om.......het gaat vanzelf een keer lukken! Het personeel heeft vandaag geregeld dat er mensen bij mij komen kijken die mij leuk vinden en heel graag in hun huisje willen verwelkomen. Nou eerst nog even bij mama opgroeien hoor. Ik weeg nu al 502 gram.

05 februari, ik heb een nieuw slaapplekje gevonden, het personeel heeft een lekker zacht mandje neergezet......dat ligt pas lekker! Als ik niet slaap ben ik een beetje aan het lopen, probeer te klauteren en zit mama te pesten, mama begint eindelijk te snappen dat ik wil spelen. Ze doet af en toe wel een beetje wild.....word ik hard van, zegt ze. Ik weeg nu 524 gram. 

07 februari, Gisteren zijn de mensen geweest die mij graag bij hun thuis willen hebben, ik heb een tijdje bij ze gezeten en bij hun op de bank gelegen(samen met mama). Ik heb ook een naam gekregen, ik heet nu Joep. Het personeel heeft de kist uit de ren gehaald, nu heb ik meer ruimte om te spelen. Ik weeg nu al 544 gram.

09 februari, het personeel heeft weer filmpjes van mij gemaakt, gaan ze weer een mooi filmpje voor op de website van maken, zeggen ze. Nou, het is best fijn  nu die kist weg is, ik heb veeeel meer ruimte om te spelen! Mama doet ook lekker mee. Ik ben weer gewogen, ik weeg nu 570 gram.

10 februari, mijn 2de filmpje

11 februari,  ben vandaag al weer wat sneller dan gisteren. Spelen is ook steeds leuker omdat ik alles steeds minder eng begin te vinden. Het personeel heeft nu ook een bak met witte korreltjes neergezet, ik weet echt niet waar dat nou weer voor is. Ik ben weer wat gegroeid, ik weeg nu 596 gram.

13 februari, ik weet nu waar die bak met korreltjes voor is, het personeel doet elke avond met een zacht nat wattenschijfje over mijn achterkantje wrijven boven die bak. Het is dus gewoon om mij te pesten, of...... zou ik er op moeten plassen? Duhh... mama likt  mij toch schoon! Ik zit 's-avonds ook af en toe al mee te snoepen van mama's zachtvoer. Ik weeg nu 618 gram.

15 februari,  het personeel heeft het nog niet in de gaten, maar ik heb al een paar keer op die korreltjes geplast, niet verder vertellen hoor...... Morgen krijg ik witte pasta in m'n bekje, is tegen de wormpjes zeggen ze.......ben benieuwd. Ik weeg nu 640 gram.

18 februari, ik ben een beetje boos, het personeel was gisteren vergeten een stukje over mij te schrijven.....dus dan moet het vandaag! Nou, ik heb geen pasta gekregen, word morgen pas.......vind ik niet zo erg, ik denk dat  't niet lekker is. Ik krijg nu ook al een beetje zachtvoer, dat is pas lekker, mmmmmm. Ik weeg nu 672 gram.

20 februari, nou, ik heb die pasta gehad, viel allemaal wel mee hoor. Ik eet nu m'n schoteltje zachtvoer al bijna helemaal leeg, met hulp van het personeel. Ik drink nu ook al water uit een schaaltje......en natuurlijk nog melk bij mama. Ik ben nu veel aan het spelen, maar als ik moe ben, val ik ter plekke in slaap. Ik weeg nu 698 gram.

22 februari, dat zachtvoer gaat  goed, personeel hoeft niet eens meer te helpen, ik eet het schoteltje zo leeg. Mag wel wat meer zijn.....hmmmmmm. Mama is weer krols aan het worden, voor mij beter.....ik kan haar nu aanvallen en bespringen....ze vind het allemaal goed. Op de weegschaal ben ik nu 722 gram.

24 februari,  het personeel is aan het filmen geweest, maar nu is de computer kapot waar de filmpjes mee gemaakt worden......nou ze zoeken maar mooi een oplossing. Ik wil wel laten zien wat ik allemaal al kan! Groeien kan ik ook! Ik weeg nu 776 gram!

27 februari, ik heb het voor elkaar, ik mag nu in de hele huiskamer rennen en klieren..... de andere poezen zijn heel nieuwsgierig naar mij, ik ook in hun......alleen tante Heaven blaast steeds naar me, dat vind ik wel een beetje eng. Ik ga nu consequent op de bak , ik drink water, eet voorzichtig al harde brokjes en af en toe nog bij mama aan de melktap. Ik weeg nu al 830 gram.

01 maart,  ik heb het naar m'n zin, lekker ravotten, lekker rennen en ik klim al op de krabtonnen , alleen weet ik niet hoe ik er af moet komen...... de krabpaal klim ik ook al in, dat lukt wel om er weer af te komen.  Tja, ondanks dat ik nu veel drukker ben, groei ik ook nog. Ik weeg nu 868 gram.

03 maart, wat is het kattenleven toch mooi.......slapen boven in de krabpaal, lekker ravotten met mama en als beloning zet het personeel ook eten en water voor ons neer. Ik leer nog steeds veel en dus moet ik af en toe wel even slapen, om daarna weer door te gaan met spelen en ravotten. Groeien doe ik ook! Ik weeg nu 934 gram.

05 maart, morgen ben ik al 8 weekjes oud, wat heb ik al veel geleerd in die tijd! Het personeel heeft weer een computer om de filmpjes te maken, dus ik kan binnenkort eindelijk laten zien wat ik allemaal al kan! Ik weeg nu 982 gram.

07 maart,  gisteren heb ik weer van die pasta gekregen tegen de wormpjes......bah wat is dat vies. Maar ik heb niet gespuugd, dat is goed, zegt het personeel. Ik eet nu volop harde brokjes, als de grote katten zitten te eten, duw ik ze gewoon opzij met m'n koppie. Vinden ze nog goed ook! Ik weeg nu 1020 gram.

10 maart, Hebben ze weer een dag overgeslagen, ik heb gezegd dat dat niet kan. Personeel zal morgen een filmpje gaan maken hebben ze mij beloofd. Ik vind het de laatste dagen leuk om met het personeel te spelen en te knuffelen, personeel vind dit ook wel leuk. En als ik m'n zachtvoer op heb ga ik lekker bij de grote poezen mee snoepen. Ik weeg nu 1070 gram.

11 maart, eindelijk.....m'n 3de filmpje.....

12 maart, wat ik het leukst vind? Tja, spelen met mama is leuk, ze doet wel eens een beetje wild, maar ik probeer nog elke keer te winnen...., balletjes zijn ook gaaf, kun je lekker achter aan rennen, het personeel is leuk, de vaatwasser is leuk, kun je inkruipen en is lekker warm, maar ik word er elke keer uitgehaald..... Eigenlijk is alles wel leuk. Ik weeg nu  1120 gram.

14 maart, wat ik vandaag nou meemaakte...... lag ik lekker te slapen op de krabton, wordt ik in ene in een reismand gezet. In de auto naar een ander huis.....een mevrouw met een witte jas pakte me en ging me overal onderzoeken. Na afloop kreeg ik ook nog eens twee prikken. Personeel zegt dat dat een inenting en een chip was. Nou ze hadden me best wel een beetje mogen voorbereiden. Ben nu weer lekker bij mama! Ik weeg nu 1180 gram.

16 maart, ik heb verder geen last gehad van de inenting hoor! Ik ben gisteren stout geweest, zegt het personeel. Ik heb een vaas met bloemen omgegooid.....overal water.....dat is toch juist hartstikke leuk om te spelen. Personeel moest het gelijk weer opruimen......flauw hoor. Ik weeg nu 1240 gram.

18 maart,  nou, ik ben nu officieel een Brit, zegt het personeel. Mijn stamboom is binnen, daar staat precies op wie mijn familie is.  Ik voel me niks anders dan gisteren......ik ben nog steeds gewoon Joep. Eén ding veranderd wel......dat is mijn gewicht. Ik weeg nu al 1305 gram.

20 maart, ik ben druk geweest...... gisteren waren er 3 kindjes op bezoek, kleinkinderen van het personeel, ik dacht dat ik druk was, nou zij kunnen er ook wat van. Al dat speelgoed is wel leuk! En vandaag was mijn nieuw personeel op bezoek, moest ik weer spelen en uitsloven, daar word je alleen maar moe van. Ik weeg nu 1325 gram.

22 maart, eindelijk weer rust in huis....nou ja...gisteren heb ik de bloemen weer omgegooid, werd niet gewaardeerd. Verder veel aan het rennen met met mama en Zoë en veel stoeien met mama. en natuurlijk eten...das ook wel een hobby. Ik weeg nu 1385 gram.

25 maart, gisteren was het vrouwtje van het personeel jarig, hebben we lekkere snoepjes gehad! En het personeel heeft verteld dat ik zondag weer die pasta in m'n bekkie krijg, blehhhh, maar dat is de laatste keer , zeggen ze.  Ik eet nu m'n zachtvoer heel snel op, dan kan ik nog lekker bij de grote poezen mee snoepen. Moeten ze maar door eten! Ik weeg nu 1455 gram.

27 maart, zo hé, gisteren was het druk bij ons, er waren allemaal mensen om de verjaardag van het personeelvrouwtje te vieren. Dat was wel leuk, kreeg ik lekker veel aandacht.....iedereen moest me even vasthouden en knuffelen. Kortom, ik stal de show! Ik weeg nu 1520 gram.

29 maart, tante Zoë is krols, dat is wel leuk, want ik kan nu bovenop haar springen, met haar stoeien en ze vind alles goed! Poezen zijn maar raar, ben blij dat ik een katertje ben. Ik ben nu ook al diverse keren op de grote kattenbak geweest! Ik weeg nu 1560 gram.

02 april, Jammer hoor, tante Zoë is niet meer krols, nu kan ik niet meer ravotten met haar. Nou ja, dan doe ik dat maar weer met mama. Ik mag van het personeel niet aan de plantjes zitten, en daar kan ik nou net zo leuk mee spelen. Ik weeg nu 1650 gram.

03 april, eindelijk weer.........

05 april,  gisteren ben ik samen met tante Zoë bij de dierenarts geweest. Ik ben nog steeds gezond en heb ook m'n 2de enting gekregen. Tante Zoë is maar een piepert hoor, ze wilde niks........ Ik begrijp van het personeel dat ik binnenkort ga verhuizen, beslissen zij dat, of heb ik ook nog wat in te brengen. Ik eet voorlopig maar goed door, ik weeg nu 1745 gram.

09 april, vandaag is de grote dag, Mijn nieuwe personeel heeft me opgehaald en ik ga in een nieuw huisje wonen, samen met Willem. (Dat is de kater die daar al woont)

Wij hopen dat Joep het enorm naar z'n zin gaat krijgen, aan het nieuwe personeel zal het niet liggen! Gisteravond hebben we Joep voor het laatst gewogen. 1820 gram! Succes Joep!

EINDE