CATTERY  BETTYAKUMAY 
 Een plekje op internet van en voor onze 4 Brits Korthaar poezen 


Heaven is voor de derde keer mama geworden op 05 november 2019  

Er is 1 katertje (creme) middels een keizersnede op de wereld gezet. 

  Vader is  Gr. Int. Ch. Fonzarelli le Bouton by Claessy              


  Naam                                                                                                                        Geslacht/kleur                                     Status

 Elmo Binky van Bettyakumay (Binky)

Katertje (crème)

besproken

Voor meer foto's, zie  foto's E-nest

 

5 november, Hallo, hier ben ik dan, ik ben een mooi creme katertje en ik weeg 112 gram. Mama ging maar niet bevallen, dus heeft uiteindelijk de dierenarts mij met een keizersnede op de wereld gezet.

8 november, Mama zorgt goed voor mij, ik drink, piep en slaap de hele dag, maar ik groei wel! ik weeg nu 158 gram.

10 november, het personeel zegt dat ze wel kunnen zien dat ik de enige ben.....ik weeg nu al 202 gram!

14 november, Personeel was even druk met tante Louna, vandaar dat de update even op zich liet wachten.... Tante Louna is 11 november mama geworden, ze heeft 4 kindjes, kijk ook maar op F-nest. Ik had nergens last van, de melktap van mama blijft gewoon open....ik weeg nu al 272 gram!

16 november, ik ben op de foto gezet,want m'n oogjes zijn goed open. Het personeel heeft er voor de zekerheid een zalfje op gedaan, dan gaan m'n oogjes niet plakken....zeggen ze. Ik ben ook nog op de weegschaal geweest, nu 312 gram.

18 november, Jeetje, wat een drukte vandaag, ik ben verhuisd van de kraamkamer naar de woonkamer van het personeel, mama vind dat wel fijn, is ze niet meer zo alleen. Ik hoop dat ik het over een paar weekjes goed kan vinden met de kindjes van tante Louna, kunnen we lekker spelen met z'n allen. Ik weeg nu 342 gram!

20 november, Het gaat goed met me, mama is lief, personeel ook wel, behalve als ze me pesten met een zalfje of  een nat wattenschijfje om m'n oogjes schoon te maken.... ik weeg nu 370 gram. 't Personeel begint zich af te vragen of ik een kitten ben of een beertje......

22 november, het personeel vertelde dat tante Louna ook naar beneden komt, als al haar kindjes hun oogjes open hebben....ik hoop dat dat snel is !! Ik ben weer gewogen, nu 408 gram.

24 november, Nou het is zo ver, Tante Louna is ook in de woonkamer, samen met haar kindjes. Ze is al even bij me komen kijken. Mama is er wel een beetje zenuwachtig van, doet mij niks......ik groei gewoon door. Ik weeg nu 446 gram.

26 november, ik dacht vanochtend, wat gaat er nu gebeuren....gaan we weer verhuizen?....Nee hoor, tante Louna is met haar kindjes naar de dierenarts geweest, het personeel wilde nu eindelijk zekerheid over de kleintjes....poesjes of katertjes........ Vanavond moest ik weer op de weegschaal, da's wel leuk, want het personeel kuffelt dan ook met me. Ik weeg nu 476 gram.

28 november, personeel heeft gezegd dat ze een filmpje van me gaan maken, ben benieuwd...... ik groei nog steeds, ik weeg nu 512 gram!

30 november, mijn eerste filmpje.....

30 november, wat een sloompie ben ik nog he in het filmpje....nou, dat veranderd nog wel....let maar op! Personeel heeft vanavond m'n oogjes weer schoongemaakt, ik ben geknuffeld en ik ben gewogen. Ik weeg nu 550 gram.

02 december, Ik ben vandaag voor het eerst uit de vertrouwde, veilige werpkist geweest. Vond ik best spannend, ik begin nu steeds actiever te worden, lekker mama pesten..... vanavond weer op de weegschaal, ik weeg nu 574 gram. Ik mocht ook even  bij de kindjes van tante Louna kijken....ook spannend en toch ook wel leuk.

04 december, ik begin steeds steviger op m'n pootjes te staan, kost wel veel energie, ik ben dus iets minder gegroeid... ik weeg nu 594 gram.

06 december, Mama loopt de hele dag te mauwen, het personeel zegt dat ze krols is, nou, ik vind het niet leuk. Ze heeft nu bijna geen tijd voor mij. Ik heb weer een filmpje en ik ben weer aangekomen. ik weeg nu 634 gram.

08 december,  gisteren is mijn nieuwe personeel bij mij komen kijken, ik vind ze wel lief, ze kunnen goed aaien :-) Ze weten alleen nog niet hoe ik moet gaan heten, ze zullen vast wel een mooie naam voor mij vinden. Vandaag heb ik wat zachtvoer van het personeel gekregen, ze denken zeker dat ik niet zwaar genoeg ben....... ik weeg nu al 646 gram !!

10 december, Gisteren ben ik voor het eerst ontwormt...stelde ook niet veel voor, ik kreeg een beetje witte pasta in m'n bekkie....dat was alles. Vandaag weer lekker gespeeld, ik ben wel een beetje jaloers op de kindjes van tante Louna, die kunnen met elkaar spelen.....maar ik kan al voetballen!!....vanavond nog even op de weegschaal: 670 gram.

12 december,  het personeel zet mij nu af en toe bij de kindjes van tante Louna, was in het begin wel eng, maar ik begin er aan te wennen. Personeel heeft ook weer een filmpje gemaakt. Vanavond gewogen, ben nu 694 gram.

14 december, Mijn nieuwe baasjes hebben m'n naam doorgegeven aan het personeel: ik ga officieel Elmo Binky heten, en ze gaan me gewoon Binky noemen!  Het is me vandaag al een keer gelukt om uit de kittenren te klimmen....personeel heeft de kist nu anders gezet, lukt me nu niet meer )-:  Ik ben ook weer gewogen, ik weeg nu 752 gram.

16 december, we krijgen allemaal 's-avonds zachtvoer, dat is wel lekker, en ik heb nu voor t eerst op de bak gepoept, personeel moest me er wel even opzetten, maar nu snap ik het wel.........denk ik. Ik weeg nu 794 gram.

18 december, Spelen, spelen en nog eens spelen.....wat is het leven toch mooi. Het personeel vertelde dat ze mijn stamboom aangevaagd hebben.......wat is nou weer een stamboom....kan ik daar in klimmen??? Schijnt een papier te zijn waarin staat wat en wie ik ben...... Ben uiteraard ook op de weegschaal geweest.....nu 820 gram.

20 december, Gisteren had het personeel het tussenschot tussen mijn en tante Louna's kindjes weggehaald, dat was een dolle boel, we bleven maar achter elkaar aanrennen, eind van de dag ging het schot weer terug omdat mama mij geen melk wilde geven, bang dat de anderen ook wat zouden krijgen..... ik ben vandaag weer gewogen, ben nu 852 gram. Oh ja, personeel zei nog dat ze morgen weer een filmpje gingen maken!!

21 december, ons engeltje Binky

23 december, Personeel was in de war, door het filmpje hebben ze gisteren vergeten een stukje te schrijven, nou, dan vertel ik het wel. Ik klim steeds uit de ren en ga dan lekker rennen met mama, ook ben ik al boven in de grote krabpaal geweest, alleen naar beneden was wel een beetje lastig, maar het is gelukt....helemaal alleen gedaan! Ook heb ik vanavond weer witte pasta gekregen tegen de wormpjes en ik heb lekker van  mama's eten mee zitten snoepen. Ik weeg nu 908 gram.

25 december, personeel is vandaag weggeweest, we hebben vanochtend extra lekker eten gehad, omdat het kerst is......zei het personeel. Nou, we hadden lekker het rijk alleen, we zijn heel netjes geweest hoor, zelfs alle plasjes en poepjes op de bak gedaan....personeel was trots op ons allemaal! ik weeg nu 920 gram. Ik wil iedereen een fijne kerst wensen!

27 december, zo hee, we rennen nu door heel de kamer, ik heb het zo druk nu, dat ik nog wel eens vergeet bij mama te drinken, gelukkig krijgen we van het personeel ook nog eens eten......en mama geeft de kindjes van tante Louna af en toe melk......lief he van mijn mama.....ik weeg nu nog steeds 920 gram.

                      Fotos gemaakt door de nieuwe baasjes van Fonz en Fizzle van het F nestje op 22 december           naar de fotos

28 december, weer een filmpje...

29 december, yess, na veel gulzigheid weeg ik nu precies 1000 gram, het personeel moet me tegenhouden, anders eet ik het zachtvoer van mama en m'n tantes al op. Kan er ook niks aan doen, ik vind alles zo lekker.........

31 december, Als jullie dit lezen is het al nieuw jaar, nou ik hoop een heel gelukkig jaar voor iedereen.....zeker voor mij:-)   Ik ben een beetje bang geweest voor het vuurwerk, maar ik heb flink gedaan hoor! ik weeg nu 1045 gram.

02 januari, vandaag was er "visite", er was de hele dag een klein mensenkindje, .......nou.....we zijn met z'n allen een beetje uit de buurt gebleven.....lijkt er niet op dat die handjes ons wilden aaien......maar ja, we hebben ruimte zat, dus ravotten konden we nog steeds. Ik weeg nu 1070 gram.

04 januari, dat was alweer gisteren, personeel is een beetje laat....... 3 januari waren mijn nieuwe baasjes er weer, zijn eigemlijk best lief, ik heb even fijn met ze gespeeld....of zij met mij?? Het personeel heeft weer filmpjes gemaakt, dus er komt er binnenkort weer één op de website. Ik weeg nu 1110 gram.

06 januari, er staat een nieuw filmpje van het E en F nestje  bij het F nest........                                                                                                                  Het personeel vertelde net dat we morgen weer pasta krijgen tegen de wormpjes. Oh ja, het nieuwe baasje van Amy is op visite geweest, er zijn weer een hoop fotos van ons gemaakt, personeel krijgt ze nog en zet ze dan op de website, bij de fotos van de baasjes van Fonz en Fizzle. Vanavond weer op de weegschaal: 1135 gram.

09 januari, ik heb eergisteren weer ontwormingspasta gehad, moest daarna dun poepen, was het personeel niet blij mee, maar het is nu weer over. Er staan ook weer wat extra fotos op de site(van t baasje van Amy). Morgen moeten we naar de dierenarts, krijg ik mijn eerste enting...... Ik weeg nu 1150 gram.

11 januari, Gisteren zijn we ingeënt en we hebben ook een chip gekregen, en een boekje van de dierenarts waar alles instaat! Ik hoop dat het personeel ons nu weer even met rust laat, door al dat gedoe ben ik helemaal uit m'n doen...... ik groei dus even niet zo goed als anders. We hebben ook nog bezoek gehad, de nieuwe baasjes van Fonz en Fizzle met hun mensenkindjes zijn geweest, ze hebben wel lekker met ons gespeeld, ik was helemaal moe daarna.... ik weeg nu 1175 gram.

13 januari, zo , dat is ook wel eens leuk om te melden....we hebben niks bijzonders gedaan. Ik heb gewoon lekker kitten kunnen zijn en ben weer gegroeid, ik weeg nu 1220 gram.

14 januari, er staat een nieuw filmpje van beide nestjes bij het F nest.

15 januari, Gisteren heeft het personeel weer een filmpje gemaakt, ik hoop dat jullie al gekeken hebben. Vandaag is tante Kyra weer terug gekomen, ze is een paar daagjes wezen logeren bij de dekkater, ze deed heel lelijk tegen ons.....ze zal wel moe zijn. Ik weeg nu 1270 gram.

18 januari, het personeel heeft er lang op moeten wachten, maar het is zover, ik heb m'n eerste slokjes water gedronken en m'n eerste harde brokjes geprobeerd, groeien doe ik nog steeds. ik ben nu al 1400 gram!

20 januari,  't begint op te schieten, zegt het personeel, deze week krijg ik weer van die witte pasta tegen wormpjes, volgende week weer naar de dierenarts voor de tweede enting en dan nog een week en dan ga ik verhuizen. Personeel zegt dat het dan stil gaat worden zonder mij en m'n vriendjes van 't F-nestje. Nou, dan moeten we met z'n allen nog maar extra hard ravotten.....en dat doen we, personeel is af en toe wel eens een beetje moe van ons.... Vanavond ben ik weer gewogen, ik weeg nu 1440 gram.

22 januari, overmorgen krijg ik weer een ontworming, de laatste, zegt het personeel. Vandaag hebben we met z'n allen wat rustiger aan gedaan. Mama en tante Louna zijn vanmiddag boven geweest, mochten ze het rompertje even uit, en zijn ze gelijk geborsteld. Nu heeft mama niet zo'n jeuk meer zegt ze....... ik weeg nu 1535 gram.

24 januari, alles gaat z'n gangetje hier, ik stoei(vecht) veel met de anderen en maak het het personeel lekker moeilijk. Ik eet alles op als ik de kans krijg en het liefst zo snel mogelijk......Vanavond weer pasta tegen de wormpjes gehad. En we hebben tegen 't personeel gezegd dat ze maar weer eens een filmpje moeten maken. Ik weeg nu 1590 gram.

26 januari, nieuw filmpje bij het F nestje

27 januari, Tante Kyra is weer krols, wat kunnen poezen dan stom doen zeg.....blij dat ik een katertje ben :-)  We blijven ondanks tante Kyra toch wel lekker ravotten. Morgen gaat ze weer naar haar date toe, hebben we weer rust....... ik weeg nu 1610 gram.

29 januari, bbbrrrr.... over 2 daagjes krijgen we weer een spuitje bij de dierenarts, ben benieuwd........ tja, er valt weinig te melden, alles gaat z'n gangetje, ook mijn gewicht blijft stijgen :-)  nu 1685 gram.

01 februari, Zo de dierenarts hebben we ook weer gehad, ik was weer goedgekeurd, als beloning kreeg ik een spuitje (enting), nou dat hoeft van mij ook niet hoor. Ik was 's-avonds niet in m'n gewone doen, nu gaat het wel weer. Ik weeg nu al 1770 gram.

03 februari, het personeel zegt dat ik een knuffelkontje ben, nou, ik vind het gewoon lekker....(op z'n tijd, als ik het wil....), maar spelen is nog veel leuker. Het personeel heeft gezegd dat ze nog één filmpje maken, voordat we gaan verhuizen. Ik vind het allemaal goed, zolang ik maar m'n eten krijg.....zo veel mogelijk....mjam mjam....ik weeg nu 1810 gram.

05 februari, personeel denkt af en toe dat we echt aan het vechten zijn, is niet zo hoor, maar we doen wel heel hard en wild met elkaar. ik weeg nu 1870 gram.

06 februari, het laatste filmpje staat nu bij het F nestje !!!

08 februari, gisteravond woog ik 1985 gram, en vanochtend ben ik door mijn nieuw personeel opgehaald. Ik ben de boel al aan het verkennen in m'n nieuwe huisje, er is nog een poes, die doet een beetje lelijk, maar we worden vast wel vrienden.


Einde