CATTERY  BETTYAKUMAY 
 Een plekje op het internet van en voor onze 6 Brits Korthaar poezen 


Zoë is voor de eerste keer mama geworden op 25 mei 2021  

Er zijn 4 kittens op de wereld gezet. 

 1 kitten is helaas overleden

 

  Vader is Int. Ch. Positively Banksy 


     naam                                        geslacht                        status                

Ivy van Bettyakumay

Poesje Blauw

besproken

Izzy van Bettyakumay

Poesje Blauw

besproken

Iza Liss van Bettyakumay

Poesje Blauw

besproken

Voor meer foto's, zie foto's  I-nestje 

Net na de geboorte met nog 4 kittens


01 juni, Hallo, wijn zijn de 3 trotse kindjes van onze lieve mama Zoë, wij heten voorlopig Groentje, Roodje en Blauwtje.( dat is het kleurtje nagellak op onze pootjes} We zijn alle drie blauw(grijs) van kleur. We wogen met onze geboorte 100, 108 en 96 gram. Inmiddels wegen we al 184, 182 en 190 gram. Het personeel weet nog niet of we jongens of meisjes zijn, daar komen ze nog wel achter. 

03 juni, jeetje wat is het warm op de zolder , daar is de kraamkamer, is voor mama wel makkelijk, hoeft ze niet constant bij ons te liggen.......alleen voor de melktap. Bij roodje gaan de oogjes al een beetje open, blauwtje en groentje houden ze nog even dicht. We zijn vanavond weer gewogen, we groeien goed: 214, 214 en 226 gram.

05 juni, zo, we kunnen nu allemaal onze lieve mama zien, we beginnen heel af en toe ook al te kruipen......nou ja...we proberen het, maar het liefst liggen we lekker met z'n drietjes bij elkaar of lekker bij mama. We zijn ook weer gewogen, we zij nu 236, 236 en 246 gram.

07 juni, en het is weer warm,  maar we mogen eind van de week pas naar beneden zegt het personeel, omdat er mensen komen om het plafond in de woonkamer netjes te maken.....zouden ze dat voor ons doen? Het kruipen schiet nog niet echt op....maar mauwen doen we als de beste als het personeel ons pakt om te wegen....... nu  258, 252 en 270 gram.

09 juni, vrijdag gaan we het beleven......dan gaan we verhuizen naar de woonkamer, kunnen we onze tantes en onze oma(Louna) ontmoeten. We zijn benieuwd, maar ach....dat is vrijdag pas. Het personeel heeft ons net lekker geaaid, da's wel fijn. Daarna weer op de weegschaal: 282, 276 en 286 gram.

11 juni, Zo, het is gebeurd, volgens mama zijn we in de woonkamer.....nou, wij zien alleen maar dat we in een andere kist liggen. Volgens mama kunnen we, als we wat mobieler zijn, hier lekker spelen......nou, dat geloven we dan maar. We zijn weer gewogen, we zijn nu 318, 296 en 316 gram.

12 juni, ons eerste echte filmpje:

13 juni, roodje was vandaag uit de kist gekropen, mama vond het maar niets.......maar ja we worden toch al wat beweeglijker en willen de wereld verkennen. Mama zorgt wel goed voor ons want we wegen nu al 338, 324 en 344 gram.

15 juni, hieperdepiep Hoera......we zijn vandaag 3 weekjes oud. Blauwtje vind het allemaal wel goed, maar wij, groentje en roodje zijn al regelmatig uit de kist......wordt mama helemaal zenuwachtig.....hahaha. Het personeel denkt dat we alle drie jongetjes zijn.....roodje twijfelen ze nog een beetje over. Dus....maandag naar de dierenarts, die zal het ze dan wel vertellen! We wegen nu 356, 332 en 364 gram.

17 juni, we worden steeds beweeglijker, we proberen al heel netjes te lopen, maar vallen nog regelmatig om.......onze pootjes zijn nog niet zo sterk, zegt het personeel. Nou, wij gaan nog meer oefenen, want het is wel leuk om de boel te verkennen en met elkaar te stoeien. We wegen nu 384, 366 en 394 gram.

19 juni, eindelijk, blauwtje komt nu ook af en toe de kist uit. we zijn onze pootjes goed aan het oefenen. Personeel moet ons maar weer snel filmen...... We zijn weer gewogen, we wegen nu 408, 382 en 418 gram.

20 juni, filmpje nummer 2

21 juni,  Nou, dat was wat vandaag, met z'n drietjes en mama naar de dierenarts geweest, we zijn onderzocht, hartje, naveltje, voorkant, achterkant....alles nagekeken en de dierenarts zei dat we helemaal gezond zijn......wisten wij allang...... En....nu weet het personeel eindelijk zeker wat we zijn: we zijn 3 meisjes, hahaha, hebben we het personeel goed gefopt. Vanavond zijn we weer op de weegschaal geweest, we wegen nu al 438, 402 en 444 gram. 

23 juni, het personeel vertelde ons dat aanstaand weekend bezoek voor ons komt, dat wordt ons nieuwe personeel......nog meer????  pppffffff..... Het zal allemaal wel, wij gaan gewoon verder met stoeien en mama plagen. Vanavond moesten we weer gewogen worden, we wegen nu 450, 422 en 468 gram.

25 juni, alles gaat z'n gangetje hier, we hangen veel aan de melktap van mama, we stoeien veel met elkaar en we slapen veel. We worden steeds actiever, maar onze achterpootjes zijn nog niet sterk genoeg, dus vallen we nog wel eens om. We wegen nu 484, 436 en 494 gram.

27 juni, we hebben gisteren en vandaag bezoek gehad van ons nieuw personeel, ze waren helemaal verliefd op ons, er is vandaag veel met ons gespeeld door een mensenkindje van het bezoek.....vonden we wel leuk, maar ook uitputtend.  we gaan weer lekker verder slapen. We wegen nu 488, 454 en 512 gram. 

29 juni, morgen gaan we ontwormt worden......we snappen er niks van, maar als 't personeel het zegt, zal het wel zo zijn,........ We krijgen morgen ook halsbandjes, enne..... we hebben tegen 't personeel gezegd dat ze weer een filmpje van ons moeten maken. We zijn weer op de weegschaal geweest, we wegen nu 514, 472 en 538 gram.

30 juni, weer een filmpje......

01 juli, Nou, er is veel gebeurd, we hebben pasta in ons bekje gekregen, tegen de wormpjes. We hebben ook een halsbandje gekregen en groentje en roodje hebben een naam: Ivy en Izzy, blauwtje blijft voorlopig nog gewoon blauwtje. Het personeel heeft een bak met witte korreltjes neergezet, wat moeten we daar nu weer mee???? We wegen nu 526, 496 en 560 gram.

03 juli, we zijn al helemaal aan onze halsbandjes gewend, personeel ziet ze bijna niet door onze lange haartjes. We klimmen nu alle drie op onze kist en Izzy probeert al over de ren heen te klimmen, lukt haar nog niet....we zijn benieuwd hoe snel ze dat voor elkaar krijgt. We wegen nu 554, 520 en 594 gram.

05 juli, we hebben gisteren voor het eerst zachtvoer gekregen, Izzy was al snel aan het snoepen, maar wij, Ivy en en blauwtje vonden het nog maar niets. Vandaag heeft Izzy weer lekker zitten snoepen en blauwtje nu ook. Ivy vind het nog niks........ We zijn weer gewogen, nu 570, 544 en 594 gram.

07 juli, Izzy heeft het voor elkaar, ze klom steeds de ren uit, het personeel heeft de ren nu open gezet zodat we in de hele woonkamer kunnen komen. Voor Izzy geen probleem maar wij vinden het nog wel een beetje eng. Izzy heeft ook voor het eerst gepoept op de bak. Plasjes deden we alle drie al op de bak. Ivy heeft vanavond ook heel voorzichtig van het zachtvoer geproefd. We wegen nu 588, 558 en 634 gram.

09 juli, zo, we hebben nu ook de harde brokjes ontdekt......en als de grote katten eten krijgen, proberen wij wat mee te snoepen. Het personeel gaat dit weekend weer een filmpje van ons maken. Blauwtje is een beetje verdrietig, ze vind het niet leuk dat wij al een naam hebben en zij nog niet, we hebben tegen haar gezegd dat dat wel goed komt. We wegen nu 596, 598 en 680 gram.

11 juli, filmpje:

11 juli, we zijn al aardig rap op onze pootjes, we oefenen dan ook de hele dag. We eten af en toe al brokjes en drinken ook al wat water. Zo kan mama weer een beetje op krachten komen....... We zijn weer gewogen, we wegen nu 624, 650 en 710 gram.

13 juli, we krijgen morgen weer pasta tegen de wormpjes, zei het personeel......blehhh. Maar ach....dat is pas morgen. We ravotten nu de hele dag met elkaar en we zitten ook al boven in de grote krabpaal, personeel heeft er 'n fotootje van gemaakt. We wegen nu  650, 712 en 764 gram.

15 juli,  het ravotten gaat maar door, we worden steeds sneller. Gisteren weer pasta in ons bekkie gekregen tegen de wormpjes, eentje van ons heeft er een beetje van moeten spugen, we zeggen lekker niet wie het was :-) Het personeel heeft de ren nu helemaal weggehaald, hebben we nog meer ruimte om te rennen. We wegen nu 700, 744 en 798 gram.

17 juli, Eindelijk, blauwtje heeft ook een naam gekregen, ze gaat Iza Liss heten, we gaan ons zusje Liss noemen. Het personeel heeft vandaag de stambomen aangevraagd. Ivy groeit wat minder hard omdat ze nog geen brokjes eet, wij wel, dat is ook wel te zien aan ons gewicht......we wegen nu 716, 796 en 828 gram.

18 juli, weer een filmpje:

19 juli, morgen zijn we alweer 8 weken oud, voor ons al een heel leven.....het personeel zegt: wat gaat het toch snel. Ivy heeft vandaag voor het eerst brokjes gegeten, bij het personeel op schoot. Dus wij moeten flink door eten, anders haalt Ivy ons in. We wegen nu 742, 828 en 868 gram.

21 juli, mama en de andere grote poezen gaan steeds naar buiten, wij vinden dat wel interessant, maar we snappen nog niet hoe dat kattenluikje werkt. Dus blijven we maar lekker binnen achter elkaar aan zitten, hebben we ook geen last van de grote poezen. We zijn vanavond weer op weegschaal geweest, we wegen nu 780, 876 en 920 gram.

23 juli, het personeel heeft voor ons een afspraak gemaakt bij de dierenarts,  volgende week vrijdag gaan we onze eerste inenting krijgen. We zijn benieuwd........ We hebben nu knipperende balletjes in de ballenbaan, da's wel mooi, de grote poezen vinden het ook wel interessant. We wegen nu 830, 904 en 962 gram.

25 juli, zo hé, we zijn druk geweest vandaag joh, het nieuwe personeel van Ivy en Izzy was vandaag op bezoek, en die hebben heel veel met ons gespeeld, toen ze weg gingen waren we bek af en vielen we als een blok in slaap. We hebben de rest van de dag heel rustig aan gedaan. We wegen nu 862, 940 en 1005 gram. 

27 juli, hiep hiep hoera, vandaag zijn we precies 9 weken oud, als we terugkijken hebben we al heel veel geleerd. We zijn niet zo hulpeloos als dat we waren, al denkt mama daar anders over....... we stoeien en klieren de hele dag en af en toe vallen we moe in slaap. We wegen nu 910, 990 en 1050 gram.

29 juli, morgen krijgen we ons eerste spuitje, we zijn benieuwd....... vandaag stond de deur open zodat we ook naar buiten konden, vinden we eigenlijk best een beetje eng, we durven eigenlijk nog niet verder dan de drempel of de eerste tegel buiten. We zijn we heel druk geweest met achter elkaar aan rennen en klieren met de grote poezen, die worden nog wel eens boos........we wegen nu 966, 1015 en 1090 gram.

31 juli, gisteren zijn we bij de dierenarts geweest, we hebben twee prikjes gekregen, de eerste voelden we niets van, dat was de enting. De tweede was de chip, die deed best zeer. Verder zijn we van top tot teen onderzocht, de dierenarts kon niets anders zeggen dat we hartstikke gezond zijn, ja duhhh....dat wisten we zelf ook wel.  Oh ja, ze vond ons ook heel mooi...... we wegen nu 986, 1050 en 1130 gram.

03 augustus,  het personeel heeft een dag overgeslagen, we hebben er mooi wat van gezegd, ook dat ze weer een filmpje moeten maken..... We hebben vandaag weer van die witte pasta gehad, tegen de wormpjes......vies joh, maar gelukkig de laatste keer. We mogen nu ook naar buiten, weer meer speelruimte! We wegen nu 1050, 1110 en 1190 gram.

04 augustus, hè hè...eindelijk weer een filmpje

05 augustus,  het lukt het personeel niet om ons te filmen als we aan het rennen zijn.....we gaan te snel, hahaha.  We zijn dus nog veel actiever dan op het filmpje te zien is. Morgen gaat 't personeel weer een afspraak maken voor de tweede enting, we horen 't wel. We wegen inmiddels 1100, 1155 en 1240 gram.

07 augustus, mama doet weer raar, ze is weer krols, zegt het personeel. We moeten vrijdag weer naar de dierenarts om onze tweede enting te krijgen, als we dan niet ziek worden mogen we naar ons nieuwe personeel toe......moet dat echt? We wegen nu 1155, 1210 en 1285 gram.

09 augustus, weinig te melden.....mama nog steeds krols, we spelen en ravotten nog steeds, en we slapen en eten nog steeds veel. We hebben tegen 't personeel gezegd dat ze nog een filmpje moeten maken.  We wegen nu 1195, 1240 en 1330 gram.

11 augustus, fijn dat het weer droger weer is, mogen we weer lekker naar buiten. Dat is nog meer rennen achter elkaar aan, blaadjes 'vangen' en achter vliegjes aan. We zijn er maar druk mee. We wegen nu 1215, 1280 en 1345 gram.

13 augustus, vandaag bij de dierenarts geweest. We hebben weer een prikje gehad.....we voelden er niets van. Thuis hebben we weer lekker gespeeld. Tante Kyra heeft ons nu al een paar keer gewassen, ze vind ons zeker lief, nou dat zijn we ook hoor. We wegen nu 1260, 1320 en 1380 gram.

14 augustus, zo zijn we groot geworden

16 augustus, vandaag is ons zusje Iza Liss verhuisd,  we missen haar best wel, met z'n drietjes spelen is net iets leuker. Liss gaat bij Louna wonen, uit het H nestje. Morgen gaan wij verhuizen, wij blijven lekker bij elkaar. Liss woog gister avond 1415 gram. Wij wegen nu 1310 en 1320 gram.

18 augustus, De kittens zijn nu alle drie verhuisd naar hun nieuwe huisjes. Iza Liss gaat een mooi leven tegemoet samen met Louna (uit ons H-nestje). Ivy en Izzy zijn samen verhuisd naar hun nieuwe huisje. Mama Zoë heeft ze veel geleerd en ze hebben elkaar ook veel geleerd...... we gaan er van uit dat dit de ideale start is voor een mooie toekomst!! Groetjes, Peter en Conny


EINDE