CATTERY  BETTYAKUMAY 
 Een plekje op internet van en voor onze 5 Brits Korthaar poezen 


Louna is voor de tweede keer mama geworden op 9 februari 2021  

Er zijn 5 kittens op de wereld gezet. 

1 kitten was helaas niet levens vatbaar

  Vader is Awesome Guy of Last Hope


     naam                                        geslacht                              status                

?? van Bettyakumay 

Katertje blauw-wit bicolor (BB)

besproken

?? van Bettyakumay

Poesje blauw-wit harlekijn (HB)

besproken

Hanne Louna van Bettyakumay 

Poesje lilac-wit bicolor 

besproken

?? van Bettyakumay

Katertje lilac (L)

besproken

Voor meer foto's, zie foto's H-nestje 

13 februari, Hallo, wij zijn de nieuwe kindjes van onze lieve mama Louna. We zijn nu ruim 4 dagen oud en we groeien goed. We wogen bij onze geboorte 98, 92, 94 en 112 gram. Inmiddels wogen we gisteravond al 150, 142, 138 en 164 gram. Mama zorgt dus goed voor ons. We hebben nog geen namen, voorlopig heten we BB, HB, BL en L.          Het personeel weet ook nog niet of we jongens of meisjes zijn......houden we nog lekker even geheim.

15 februari, We zijn vanavond weer gewogen, mama zorgt goed voor ons, we wegen nu al 192, 178, 182 en 216 gram. Het lijkt er op dat BL al iets z'n oogjes open heeft. Nou, wij doen het nog wel even met ons neusje, we houden onze oogjes nog wel even dicht. Nog tijd genoeg om de wereld te verkennen.

17 februari, gebeurd nog niet zoveel, we slapen en drinken veel bij de melktap van mama, en als mama even weggaat dan kruipen we lekker dicht tegen elkaar. Onze oogjes beginnen heel langzaam open te gaan. En we zijn weer gewogen, we wegen nu 224, 202, 204 en 246 gram. oh ja, het personeel heeft ook weer 2 fotootjes van ons op de site gezet.

19 februari, ja hoor, 't is zover......onze oogjes zijn open, behalve bij HB, daar plakt een oogje nog iets. Het personeel moet zich er gelijk mee bemoeien, we kregen gelijk een zalfje in onze oogjes......niet leuk :-(.  We zijn ook weer gewogen: 248, 224, 228 en 270 gram.  En een klein filmpje van ons bij mama.

21 februari, we wegen nu al 272, 242, 252 en 292 gram. Het personeel zei vandaag dat we deze week van de "kraamkamer" naar de woonkamer gaan verhuizen, nou we zijn benieuwd. Ze willen ook met ons naar de dierendokter, ze weten nog steeds niet zeker of we nou jongens of meisjes zijn, wij zeggen lekker niets. We zullen kijken of die dierendokter het kan raden........

23 februari, nog niet verhuisd, gaat echt gebeuren zegt het personeel. En de dierendokter heeft pas volgende week tijd voor ons, precies op de dag als we 3 weken oud zijn. We moesten weer op de weegschaal, we zijn nu 288, 266, 276 en 328 gram. Allemaal omdat mama zo haar best doet voor ons!

25 februari, we beginnen nu een beetje te kruipen, we zijn nog wel een beetje beverig af en toe, maar dat gaat wel over. Het personeel heeft wat speeltjes in de werpkist gezet, we zijn wel nieuwsgierig maar het is ook een beetje eng nog. we zijn ook weer op de weegschaal geweest: 310, 284, 298 en 348 gram!

27 februari, morgen gaan we verhuizen, vandaag is er een kleinkind van het personeel op visite.....dat is te druk voor ons.....zeggen ze. Vanavond weer op de weegschaal geweest. We wegen nu 336, 306, 322 en 382 gram. 

01 maart, morgen is het zover, dan gaan we naar de dierendokter om te kijken of we jongens of meisjes zijn. Het personeel heeft al een vermoeden, maar ze willen het zeker weten. Oh ja, we zijn nu in de woonkamer.....merken we weinig van...tante Kyra is al 'n paar keer bij ons komen kijken. We wegen nu 356, 332, 326 en 402 gram.

03 maart, nou....gisteren bij de dierendokter geweest, ze was jaloers op het personeel, omdat ze ons zo mooi vond. We zijn onderzocht: geen navelbreukjes, geen afwijkingen en geen hartruisjes....puhhhh, dat wisten wij ook wel. Blue Bicolor is een katertje, Blue Harlekijn is een poesje, Lilac Bicolor is ook een poesje en Lilac is een katertje, het personeel dacht het ook, maar wist het niet zeker.....nu dus wel. We wegen nu 380, 348, 360 en 430 gram. Het personeel heeft ook een paar fotootjes van ons en mama op de site gezet.

05 maart, 't personeel vertelde ons vandaag dat we een druk weekend krijgen, we krijgen bezoek van ons toekomstige personeel.......ppfffff ......nog meer personeel?? We wachten 't wel af..... We moesten vanavond weer op de weegschaal, daarna mochten we even buiten onze kist snuffelen, dat is nog wel een beetje eng. We wegen nu 410, 370, 376 en 458 gram.

07 maart, zo hee....wat hebben wij het druk gehad dit weekend, kwamen allemaal mensen bij ons kijken en ook een heleboel mensenkindjes, ze wilden ons allemaal aaien en aanraken en vasthouden. We vonden het best spannend maar ook wel leuk, het personeel vertelde ons dat dit ons nieuwe personeel gaat worden als we oud genoeg zijn. Ons lilac/wit bicolor zusje heeft al een naam: Hanne Louna, we mogen haar Louna gaan noemen, net als mama. Vanavond zijn we gewogen, we wegen nu 422, 382, 396 en 464 gram.